Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Het Letterhuis

Groepspraktijk voor kinderen

Geheugentraining

WAT IS ‘BETER BIJ DE LES'?

Beter bij de les’ is een training in de executieve functies, de leervaardigheden en het werkgeheugen.

VOOR WIE?

Voor basisschoolkinderen vanaf 8 jaar met zwakke executieve functies, zoals kinderen met AD(H)D en leerproblemen. Deze kinderen hebben vaak problemen met het werkgeheugen, plannen en andere functies, waardoor ze veel ondersteuning en sturing van de leerkracht nodig hebben bij het maken van schoolopdrachten.

INHOUD?
Met de training ‘Beter bij de les’ oefenen kinderen vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals onder andere: de aandacht, de planning, het werkgeheugen en het doel- en taakgericht gedrag. De kinderen trainen hun werkgeheugen en krijgen meer inzicht in hun leergedrag. Daardoor hebben ze minder externe hulp bij taken en toetsen nodig.
De
training wordt individueel per leerling gegeven en het kind krijg enkele huistaken die eenvoudig toepasbaar zijn. De training bestaat uit +_6 individuele sessies waarbij met het kind wordt geoefend gedurende 50 minuten onder begeleiding van een trainer. De overige 10 minuten bestaat uit ouderoverleg. Voor de aanvang van de training vindt er een oudersessie plaats. Zo kunnen de ouders het kind thuis verder begeleiden. Ervaring in de praktijk leert dat de kinderen de oefeningen leuk vinden om te doen. De oefenmaterialen zijn aantrekkelijk vormgegeven en de luistersessies zijn met geluidseffecten verlevendigd. Verder wordt een beloningssysteem toegepast om het kind te motiveren.
Uit een onderzoek in de praktijk bij een groot aantal scholen en kinderen in de regio Amsterdam blijkt dat de training effectief is. Na de training waren de kinderen vooruit gegaan op executieve functies als plannen, inhibitie, aandacht en werkgeheugen. Ouders en leerkrachten rapporteerden vooruitgang in het leergedrag, onder ander op het gebied van aandachtproblemen en metacognitieve vaardigheden. Het wetenschappelijk artikel van het onderzoek (2015) kan u bij ons opvragen.

KOSTPRIJS?

35 € per sessie

INTERESSE?

Voor meer informatie of inschrijven kan u terecht via onderstaand formulier of 

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt voor uw interesse in de Typ10-cursus. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.